Golf VI Variant tańszy od Octavii 2 kombi Ambiente?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • DANIEL1987
    Rider
    • 2010
    • 286

Yarwa czemu zmieniasz 1,9tdi na benzynke??? :P

PS.Ja zamawiałem 2 tyg temu...a odbior mam w polowie listopada....max poslizg do końca listopada....ale ogólnie mało gdzie w polsce te auta jeszcze są....dlatego jest ciężko utargować bo kierownik salonu Ci mówi że on doskonale wie że tych aut już nie ma praktycznie więc i tak sprzeda i tak :szeroki_usmiech
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=42786

Komentarz

• Yarwa
      Elegance
      • 2010
      • 915
      • BMW

Zamieszczone przez DANIEL1987
      Yarwa czemu zmieniasz 1,9tdi na benzynke???
      OT. ale odpowiem, zmieniam hatchbacka na kombi bo potrzebuje, a nie tdi na benzynke Z tdi jestem bardzo zadowlony ale roznica w cenie miedzy 1.9tdi a 1.4tsi pozwala mi pokryc kozt DSG. Chciałem miec DSG i dlatego wolalem 1.4tsi z DSG zamiast 1.9tdi w manualu. Tym barziej ze robie ok 15tys km rocznie. DSG jeszcze nie mialem , trzeba czegoś nowego w zyciu probować, a wiekszosc jezdze po miescie. NA diesla z DSG niestety nie mgłem sobie pozwolić ze wzg. na koszty. taki byl moj wybór

Komentarz

• blackrs
        RS
        • 2008
        • 4829
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

.dlatego jest ciężko utargować bo kierownik salonu Ci mówi że on doskonale wie że tych aut już nie ma praktycznie więc i tak sprzeda i tak
        gdzie niegdzie mozna jeszcze od reki kupić chłopaki maja :P
        gdzie zamawiałeś auto?
        BYŁA o1 rs
        BYŁA o2 1.6
        JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Yarwa
          Elegance
          • 2010
          • 915
          • BMW

pewni że mają, w Krakowie się dostanie, we Wrocławiu jest kilka sztuk, w Mińsku chyba też - ogłaszał się kolega jaczak

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

Zamieszczone przez blackrs
            Zamieszczone przez loyd
            Dzisiaj w pracy kolega odebrał Golfa VI 1.4 tsi 122 km, z takim wyposażeniem jak O2 elegance + dodatkowo mu dołożyli xenony i opony zimowe na alufelgach za 71 kpln.
            żeby sprawdzic co jest drozsze a co tańsze nalezało by napisać do danielcia że chcemy o2 1.4 tsi i co jest w stanie wasadzic do niej za te 71tys. wtedy byśmy wiedzieli co wychodzi taniej
            ps. widzieliscie nowa jette??fajna ale jej ceny to dopiero kosmos w europie podobno maja sie zaczynac o 20 tys euro
            Tak się skada, że kupowałem swoją O2 u Danielcia właśnie za ok 70 kpln.

Więc znam odpowiedź na Twoje pytanie, a że wcześniej byłem również w salonie szmelcwagena (i rozmawiałem o golfie VI 1.4 tsi) to wierz mi, że cena mojego kolegi jest bardzo atrakcyjna.

Komentarz

• genesis
              Ambiente
              • 2010
              • 232

pasek 9-11tys....+rabat salonowy podejżewam wiekszy niz w skodzie...
              Passat MIAŁ taki rabat, bo dotyczyło to odchodzącego do lamusa B6. B7 już takiego nie będzie i zapewne na 5-6k poniżej cennika to max co można wytargować. Dealerzy VW nie są tacy skorzy do rabatów jak w Skodzie.
              DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• Yarwa
                Elegance
                • 2010
                • 915
                • BMW

Zamieszczone przez genesis
                Dealerzy VW nie są tacy skorzy do rabatów jak w Skodzie.
                dokładnie tak jest :diabelski_usmiech

Komentarz

• blackrs
                  RS
                  • 2008
                  • 4829
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez loyd
                  Więc znam odpowiedź na Twoje pytanie, a że wcześniej byłem również w salonie szmelcwagena (i rozmawiałem o golfie VI 1.4 tsi) to wierz mi, że cena mojego kolegi jest bardzo atrakcyjna.
                  czyli te same silniki w podobnym wyposazeniu w golfie wychodza taniej? no jak tak to znamy odpowiedz
                  BYŁA o1 rs
                  BYŁA o2 1.6
                  JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• marlej108
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 4976
                    • Octavia III (5E3)
                    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Zamieszczone przez voltar
                    Dla mnie jest ... wez np. historie i poczatki firmy, tradycje ... no i idac dalej logo firmy . Skoda ma fajne a co oznacza VW po przetlumaczeniu ? pospolitosc ... no i jeszcze ten Hitler ...
                    haha :-) dobre ;-)

no wlasnie hitler... to dlatego w vw/skodach/seatach i audi nie ma ciagle jezyka polskiego w komputerze (a jest np. czeski czy slowacki - widac pamietaja zaslugi Slowacji jako sojusznika zbrodniczej III rzeszy... ;-)

a tak poza tym to w Motorze wlasnie wyczytalem, ze golf kombi rzekomo produkowany jest w ... Mexyku wiec co to za "niemiecki" samochod? ;-) Biorac wojne gangow w Mexico i ilosc produkowanych tam narkotykow to pewnie z foteli na naszych dziurach w variancie sypie sie koks albo maryska wypada spod foteli ;-)))

a tak powaznie to Skoda po prostu jest... lepsza :-))))

a tak jeszcze powazniej to mysle, ze jak ukochana Skoda z cenami za bardzo bedzie wyskakiwac do gory, to faktycznie ludnosc majac w tej samej albo niewiele wiekszej cenie Ludowoz z Mexyklandu wybierze wlasnie vw dla jego magicznego znaczka - wciaz u nas synonimu prestizu i solidnosci ;-)
                    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• loyd
                      RS
                      • 2010
                      • 2342

Jaja to by były, jakby pomimo wzrostu cen skody i obniżki VW ludzie ciągle woleli skodę ...

Komentarz

• rkb
                        RS
                        • 2008
                        • 2152
                        • Rapid Spaceback (NH1)
                        • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Chciałem kupić Golfa 1.6 MPI ktory stał jeszcze z zeszłego rocznika ok pol roku temu to sympatyczna pani powiedziala ze 70 k i ani zlotowki mniej, co prawda z lepszym wyposażeniem ale kurde bez przesady ...
                        Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7461
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ale bierzesz Highline Golfa i ma korby z tyłu, a za elektrykę trzeba dopłacać. IMO to trochę przesada.
                          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• andrzej1962
                            L&K
                            • 2010
                            • 1306
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez loyd
                            Jaja to by były, jakby pomimo wzrostu cen skody i obniżki VW ludzie ciągle woleli skodę ...
                            Może tak być. Ja bym upatrywał obniżkę VW w polityce firmy z uwagi na wzrost sprzedaży skody i tendencji wzrostowej zainteresowaniem tą marką. Słyszałem nawet takie zdanie, że VW miało stwierdzić, że kupnem koncernu skoda i wpompowanie w niego trochę kasy VW strzeliło sobie w kolano, bo popyt i sprzedaż skody jest rewelacyjna (najlepiej sprzedające się np. kombi na rynku) a sprzedaż VW jest małe, ale może to tylko plotki i moje błędne spostrzeżenia.

Komentarz

• piramida
                              RS
                              • 2009
                              • 12222
                              • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez andrzej1962
                              Zamieszczone przez loyd
                              Może tak być. Ja bym upatrywał obniżkę VW w polityce firmy z uwagi na wzrost sprzedaży skody i tendencji wzrostowej zainteresowaniem tą marką. Słyszałem nawet takie zdanie, że VW miało stwierdzić, że kupnem koncernu skoda i wpompowanie w niego trochę kasy VW strzeliło sobie w kolano, bo popyt i sprzedaż skody jest rewelacyjna (najlepiej sprzedające się np. kombi na rynku) a sprzedaż VW jest małe, ale może to tylko plotki i moje błędne spostrzeżenia.
                              prędzej zdeklasują skode niz zanizą ceny w vw, zresztą plany juz są :evil:
                              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Mihau
                                RS
                                • 2009
                                • 7461
                                • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

piramida, plany to już są od dłuższego czasu i miejmy nadzieję, że na planach się skończy
                                O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• voltar
                                  L&K
                                  • 2009
                                  • 1107
                                  • Octavia II (1Z3)
                                  • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez loyd
                                  Mówie wam że tak właśnie będzie bo Skoda to prawie to samo co Audi w przeciwieństwie do Seata .. .tak że pomylili się z tymi naklejkami na Seatach : Audi brand group ... jeszcze będa je przeklejać ... a ja tymczasem pozwoliłem sobie na taki upgrade http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40780

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• loyd
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 2342

Zamieszczone przez voltar
                                    bo Skoda to prawie to samo co Audi
                                    W zasadzie to porshe, tylko się znaczkiem różni

Komentarz

• voltar
                                      L&K
                                      • 2009
                                      • 1107
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez loyd
                                      W zasadzie to porshe, tylko się znaczkiem różni
                                      w prostej linii od Bentleya pochodzi
                                      Mówię poważnie ... można to poznać porównując logo obydwu firm ( skrzydełka ) Skoda i Bentley je ma w przeciwienstwie do reszty VW group ...

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• romi-70
                                        Elegance
                                        • 2008
                                        • 920
                                        • Volkswagen
                                        • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Zamieszczone przez Mihau
                                        Ale bierzesz Highline Golfa i ma korby z tyłu, a za elektrykę trzeba dopłacać. IMO to trochę przesada.
                                        akurat elektryka szyb jest od wersji Trendline... czyli standard :P
                                        Była O1 TDI , jest G7 Variant TSI

http://www.motostat.pl/user_images/71265/icon3.png

Komentarz

• Jac_ek
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 1733

machu, no trudno żeby gorszy samochód kosztował więcej :twisted:, skoda prze te lata udowodniła i ugruntowała sobie pozycję na rynku, że nie musi z VW konkurować ceną. Wystarczy że ma największy bagażnik w klasie - to jest bardzo dużo dla wielu rodzin/firm itp. a oferuje to samo co Golf
                                          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Kiniu
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 1746

Zamieszczone przez Jac_ek
                                            Wystarczy że ma największy bagażnik w klasie - to jest bardzo dużo dla wielu rodzin/firm itp. a oferuje to samo co Golf

Komentarz

• paweł2
                                              L&K
                                              • 2010
                                              • 1405

VW ma problem i to ze Skoda i jeszcze wiekszy z Seatem mial byc marka sportowa ale za duzo sportu to ja w nim niewidze(Stad pomysl kupna Alfy,ale miejmy nadzieje ze nie zostanie zrealizowany moglibysmy zapomniec o pieknych liniach Alf),a co do Skody o co im chodzi przeciez kasa idzie do jednego wora.
                                              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• shok
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2070
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez paweł2
                                                a co do Skody o co im chodzi przeciez kasa idzie do jednego wora.
                                                bo w innych krajach liczą się też inne wartośći a nie tylko kasa...

Komentarz

• paweł2
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1405

Zamieszczone przez shok
                                                  Zamieszczone przez paweł2
                                                  a co do Skody o co im chodzi przeciez kasa idzie do jednego wora.
                                                  bo w innych krajach liczą się też inne wartośći a nie tylko kasa...
                                                  Czyli VW zgodzi sie mniej zarabiac byle tylko sprzedawal sie lepiej niz Skoda :?: ,nie badz naiwny :wink:
                                                  Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• Ayu
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 4154

Pobawiłem się konfiguratorem VW, gdybym chciał analogicznego Golfa (nie dosłownie bo tam 1.4 TSI 160KM) to trzeba by zapłacić 95.140,00PLN brutto. Powiedzmy rabat na flotę od VW jaki by się udało wyrwać, to chyba jednak O2 jest tańsza w takim wyposażaniu bez dwóch zdań.

Komentarz

Pracuję...